Το κεικ...της μαμας!

02:21



Υλικά:
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Βιτάμ (250gr) ή Βιτάμ με βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
200 gr γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 βανίλια


 Εκτέλεση:
Χτυπάμε το Βιτάμ με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας τελευταία το γιαούρτι και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε την φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50'.



Η συνταγή αυτή είναι της μαμάς μου και με συνδέει άμεσα με τα παιδικά μου χρόνια. Η χαρά ήταν να χτυπηθεί το κέικ και να αρχίσουμε το κουτάλισμα της κρέμας προτού ακόμη ψηθεί. Περιμέναμε με ανυπομονησία μπροστά στο τζάμι του φούρνου ρωτώντας κάθε πέντε λεπτά "ψήθηκε?είναι έτοιμο?σε πόση ώρα?". Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε σταθεί μπροστά από ένα φούρνο περιμένοντας με βλέμμα γεμάτο αγωνία. 
Με χαρά μοιράζομαι μαζί σας αυτή την συνταγή με αρώματα μνήμης, νοσταλγίας αλλά πάνω από όλα αυτό το κέικ μυρίζει.....ΜΑΝΟΥΛΑ. Καλή επιτυχία...!@PanDora




You Might Also Like

5 comments

  1. Kai fainetai, kai einai POLY NOSTIMO!!!!

    ReplyDelete
  2. Φοβερή συνταγή και εκτέλεση!!

    ReplyDelete
  3. Μα έχω τους καλύτερους δοκιμαστές! <3

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook