Καραβιδομακαροναδα

13:46


Υλικά:
500gr linguini
500gr φρέσκες γαρίδες
20 φρέσκες καραβίδες
1 φύλλο δάφνης
1 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κονσέρβα ντομάτα κον κασέ
1-2 καυτερές πιπερίτσες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί ή ούζο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Σε αλατόνερο που βράζει με ένα φύλλο δάφνης και 10 κόκκους πιπεριού ρίχνουμε τις καραβίδες αρχικά και μετά από 3 λεπτά τις γαρίδες και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 5 λεπτά. Αφού βράσουν σουρώνουμε το νερό και μέσα βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, τις βρασμένες-καθαρισμένες γαρίδες και τις μισές καραβίδες (τις άλλες τις κρατάμε για το σερβίρισμα του πιάτου) μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το σφηνάκι ούζο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα προσθέτοντας μισό ποτήρι του νερού από τον ζωμό γαρίδας που έβρασαν τα μακαρόνια. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει ελαφρώς και ρίχνουμε μέσα τις άλλες μισές καραβίδες και τα linguini. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μαϊντανό.


Το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτή την συνταγή είναι ο ζωμός γαρίδας οπότε μην το παραλείψετε.
 Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε θρεπτικό περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου.
 Η ασταξανθίνη είναι μια φυσική αντιοξειδωτική αλλά και χρωστική ουσία που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα στις γαρίδες (κόκκινο και πορτοκαλί αποχρώσεις). Η ασταξανθίνη είναι ένα καροτενοειδές έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Η ασταξανθίνη έχει το εκπληκτικό πλεονέκτημα να «ταξιδεύει» σε όλο το σώμα και σε όλα τα όργανα όπως στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στους μύες ακόμα και στο δέρμα, καταπολεμώντας τις οξειδώσεις και τις φλεγμονές. Τα 120 γραμμάρια γαρίδας περιέχουν περίπου 4 mg (χιλιοστόγραμμα) ασταξανθίνης.
Το σελήνιο, αποτελεί συστατικό ειδικών πρωτεϊνών που παράγει ο οργανισμός κυρίως για την παροχή αντιοξειδωτικής προστασίας. Οι σεληνοπρωτεΐνες που έχουν ανακαλυφθεί στον άνθρωπο είναι 25 και κάποιες ανιχνεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Στην Ελλάδα η μέση κατανάλωση σεληνίου είναι 39,3 μg/ ημέρα, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε οριακά από τις προτεινόμενες ημερήσιες ανάγκες της Ευρώπης που είναι 30 - 90 μg/ημέρα. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι το σελήνιο των γαρίδων μπορεί κατά 80-85% να απορροφηθεί μέσω της διατροφής και να εισέλθει στις μεταβολικές πορείες του οργανισμού μας. Τα 120 γραμμάρια γαρίδας περιέχουν περίπου 4 μg (μικρογραμμάρια) σελήνιο

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr 
Το σελήνιο, αποτελεί συστατικό ειδικών πρωτεϊνών που παράγει ο οργανισμός κυρίως για την παροχή αντιοξειδωτικής προστασίας. Οι σεληνοπρωτεΐνες που έχουν ανακαλυφθεί στον άνθρωπο είναι 25 και κάποιες ανιχνεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Στην Ελλάδα η μέση κατανάλωση σεληνίου είναι 39,3 μg/ ημέρα, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε οριακά από τις προτεινόμενες ημερήσιες ανάγκες της Ευρώπης που είναι 30 - 90 μg/ημέρα. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι το σελήνιο των γαρίδων μπορεί κατά 80-85% να απορροφηθεί μέσω της διατροφής και να εισέλθει στις μεταβολικές πορείες του οργανισμού μας. Τα 120 γραμμάρια γαρίδας περιέχουν περίπου 4 μg (μικρογραμμάρια) σελήνιο.@PanDora

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr/trofi/trofima/kreas-poulerika-thalassina/oi-garides-kai-i-diatrofiki-tous-aksia


Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr  @PanDora
Το σελήνιο, αποτελεί συστατικό ειδικών πρωτεϊνών που παράγει ο οργανισμός κυρίως για την παροχή αντιοξειδωτικής προστασίας. Οι σεληνοπρωτεΐνες που έχουν ανακαλυφθεί στον άνθρωπο είναι 25 και κάποιες ανιχνεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Στην Ελλάδα η μέση κατανάλωση σεληνίου είναι 39,3 μg/ ημέρα, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε οριακά από τις προτεινόμενες ημερήσιες ανάγκες της Ευρώπης που είναι 30 - 90 μg/ημέρα. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι το σελήνιο των γαρίδων μπορεί κατά 80-85% να απορροφηθεί μέσω της διατροφής και να εισέλθει στις μεταβολικές πορείες του οργανισμού μας. Τα 120 γραμμάρια γαρίδας περιέχουν περίπου 4 μg (μικρογραμμάρια) σελήνιο

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παραπάνω σύνδεσμος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ενεργός και ΔΕΝ επιτρέπεται να αφαιρεθεί.
Η ασταξανθίνη είναι μια φυσική αντιοξειδωτική αλλά και χρωστική ουσία που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα στις γαρίδες (κόκκινο και πορτοκαλί αποχρώσεις). Η ασταξανθίνη είναι ένα καροτενοειδές έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Η ασταξανθίνη έχει το εκπληκτικό πλεονέκτημα να «ταξιδεύει» σε όλο το σώμα και σε όλα τα όργανα όπως στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στους μύες ακόμα και στο δέρμα, καταπολεμώντας τις οξειδώσεις και τις φλεγμονές. Τα 120 γραμμάρια γαρίδας περιέχουν περίπου 4 mg (χιλιοστόγραμμα) ασταξανθίνης.




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook