Super Fruits!

03:59


Τα superfoods (υπερτροφές στα Ελληνικά) είναι τροφές με συμπυκνωμένα θρεπτικές ουσίες, δηλαδή σε μικρές ποσότητες περιλαμβάνουν πολλά ευεργετικά συστατικά, τα οποία απορροφώνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό, και έτσι μπορούν συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία του ατόμου.

Μπανάνα
Η μπανάνα είναι αγχολυτική και τονωτική και πρόκειται για ένα πασίγνωστο υποτροπικό φρούτο. Οι ελληνικές μπανάνες, συγκριτικά με αυτές που παράγονται σε θερμότερα κλίματα, είναι πιο πρασινωπές και μικρότερες σε μέγεθος. Περιέχουν σάκχαρα, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Β και C. Η μπανάνα παρέχει άμεση ενέργεια στον οργανισμό, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, ενισχύει την απόδοση του εγκεφάλου, βελτιώνει την λειτουργικότητα του εντέρου, συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην μείωση των κραμπών λόγω καλίου.

Μύρτιλο (blueberry)
Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής μύρτιλου γίνεται στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στο νομό Δράμας. Περιέχει βιταμίνες C, E και β-καροτίνη, κάλιο, φώσφορο φυτικές ίνες, κιτρικό και μηλικό οξύ, φυτικά οιστρογόνα και τανίνες. Φημίζεται για την αντιοξειδωτική, διουρητική, αντιθρομβωτική, αγγειοπροστατευτική, αντιγηραντική, μακροβιοτική και αντικαρκινική του δράση. Συμβάλει στην ενίσχυση της όρασης, της μνήμης, της καρδιάς, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Μάνγκο
Τροπικό φρούτο με εξαιρετικό άρωμα. Καλλιεργείται κυρίως στις Ινδίες και έχει χαρακτηριστεί από τον Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ως το πιο υγιεινό και θρεπτικό φρούτο παγκοσμίως. Περιέχει β-καροτένιο, βιταμίνη C, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική, αντιγηραντική, μακροβιοτική και καρδιοπροστατευτική δράση. Συμβάλει στην πρόσληψη για καρκίνου στομάχου.

Αβοκάντο
Κατάγεται από την Κεντρική Αμερική αλλά παράγεται και στην Ελλάδα στα Χανιά. Περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, γλουταθειόνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες Ε, Α, Β6 και C. Συμβάλει στην προστασία του δέρματος και στην ελαστικότητα του.

Σμέουρο
Η καλλιέργεια του στην Ελλάδα άρχισε πριν από 20 περίπου χρόνια σε διάφορες περιοχές. Περιέχει βιταμίνη C, πηκτίνη, φυτικές ίνες και ανόργανα άλατα. Έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική, αντιγηραντική, μακροβιοτική και καρδιοπροστατευτική δράση. Συμβάλει στην μείωση της χοληστερίνης, στην καλή λειτουργία του εντέρου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Κράνα
Παρόμοια με τα cranberry είναι μικρά κόκκινα φρούτα του δάσους που παράγονται και στην Βόρεια Ελλάδα. Περιέχουν πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, πηκτίνες, τανίνες, σίδηρο, ιχνοστοιχεία και βιταμίνη C. Είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή, αντισηπτική και χωνευτική τους δράση. Βοηθούν στην αντιμετώπιση πεπτικών και εντερικών διαταραχών. Επίσης, ο χυμός τους βοηθά στην καταπολέμηση ουρολοιμώξεων και το λικέρ τους ελαττώνει τους πόνους της περιόδου.

Η φύση μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε μια πληθώρα προβλημάτων της καθημερινότητας ας μην την αγνοούμε....@PanDora

Πηγή: αρμονία τ:151 photo by: www.dailyperricone.com







You Might Also Like

3 comments

Popular Posts

Like us on Facebook