Ατομικα milfeig!!

00:14

Follow my blog with Bloglovin


Υλικά:
1 πακέτο στρογγυλά σφολιατίνια κατεψυγμένα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα:
700ml γάλα (όχι light)
3 κρόκους
130gr ζάχαρη
50gr κρέμα βανίλιας (όχι στιγμής)
1 φλούδα λεμονιού
50gr βούτυρο
1 φάκελο garni

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε την μισή ποσότητα γάλακτος, την μισή ποσότητα ζάχαρης (χωρίς να την ανακατέψουμε) και την φλούδα λεμονιού. Στο mixer χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ενώ χτυπάμε το μείγμα αυγών ρίχνουμε σιγά σιγά την μισή ποσότητα ζεστού γάλακτος στο mixer. Αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε την κρέμα βανίλια και χτυπάμε 1-2 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Με το γάλα που έχουμε αφήσει χτυπάμε το garni σε σαντιγύ και την ανακατεύουμε με μαρίζ ελαφρά με την κρέμα μας. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την βάση: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τα παγωμένα σφολιατίνια αφού τα τρυπήσουμε πολύ καλά να μην φουσκώσουν (αν φουσκώσουν αφού ψηθούν με ένα πιρούνι τους αφαιρούμε τον αέρα). Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Αφού κρυώσουν και τα σφολιατίνια και η κρέμα, στρώνουμε τα ατομικά μιλφέιγ και τα γαρνίρουμε με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη.

Με τον ίδιο τρόπο έκτος από ατομικά μιλφέιγ μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα μεγάλο με την μόνη διαφορά το ότι ψήνουμε κανονικά φύλλα σφολιάτας και όχι σφολιατίνια. Επίσης, η κρέμα είναι μια ιδιαίτερη κρέμα πατισερί με διακριτική κρέμα λεμονιού και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλές ζαχαροπλαστικές σας δημιουργίες. Καλή επιτυχία...@PanDora



You Might Also Like

3 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Πολύ ελαφρύ γλυκό με πλούσια γεύση!!

    ReplyDelete
  3. The BEST mille feuille I ever had!!!!!!!!

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook