German Style Cake

09:32


Υλικά:
175 gr Βιτάμ με βούτυρο
175 ml γάλα χλιαρό
180 gr ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
225 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ. Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια διαλυμένη στο χλιαρό γάλα. Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το baking powder. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά ανάλογα την φόρμα. 



Η υφή αυτού του κέικ είναι πολύ ιδιαίτερη. Είναι πολύ ζουμερό με έντονη την γεύση βουτύρου. Σίγουρα όποιος έχει ταξιδέψει Γερμανία το έχει δοκιμάσει. 
Αλλά αν σας είναι λίγο μακρυά...δοκιμάστε το στο σπίτι φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Σερβίρεται με γλάσο σοκολάτας και τριμμένη λευκή (όπως στη φωτογραφία) αλλά και σκέτο είναι εξίσου νόστιμο. Αν θέλετε να κάνετε γλάσο σε ένα μπολάκι βάζουμε 125 gr κουβερτούρα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό σε μέτρια ένταση.@PanDora





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook