Σοκολατενια Xmas Cookies

03:42


Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
250 gr βούτυρο 
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κρόκους αυγού
10 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο 

Για το γλάσο:
125 gr κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα. Αφήνουμε την ζύμη 30 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα κόβουμε με κουπ πατ τα σχέδια που μας αρέσουν. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Αφού ψηθούν μπορούμε να τα βουτήξουμε στο γλάσο σοκολάτας λευκής ή γάλακτος. Για να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε σε ένα μπόλ την σοκολάτα σε κομμάτια και το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά και βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Βουτάμε τα κρύα μπισκότα στη ζεστή σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.


Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς που ενώνει τους ανθρώπους και ζεστάνει τις καρδιές τους. Μαζευτείτε με τους αγαπημένους σας, με τα παιδιά σας κ περάστε δημιουργικά το χρόνο σας στολίζοντας το σπίτι και φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Αυτά τα μπισκοτάκια είναι απλά η αρχή....Ακολουθούν και άλλες χριστουγεννιάτικες συνταγές. Μείνετε συντονισμένοι...@PanDora






You Might Also Like

2 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. So nice & Delicious!!!!
    Have a Merry Xmas my dear Pandora!!!

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook