Γιατρος....απο σπίτι!

05:47


Η γνώση των γιαγιάδων μας μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με φάρμακα.

Βασιλικός Πολτός...Για την ευρυαγγεία
Μια μάσκα με βασιλικό πολτό θα ηρεμήσει την ευρυαγγεία στο πρόσωπο περιορίζοντας το κόκκινα σημάδια. Φτιάχνουμε μια μάσκα αναμειγνύοντας ένα κομμάτι λιωμένη μπανάνα με ελαιόλαδο και ένα κομμάτι (όσο ένα φουντούκι) βασιλικό πολτό. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μάσκα στα σημεία που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάζουμε με δροσερό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά.

Ξύδι...Για τις ημικρανίες
Μια κομπρέσα με ξύδι μπορεί να μας ανακουφίσει από μια κρίση ημικρανίας. Την ακουμπάμε στο μέτωπο μας και δένουμε ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι μας για να την σταθεροποιήσουμε. Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ που συμβάλει στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων καταπολεμώντας την υπεραιμία και ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Βασιλικός...Για το άγχος και την αϋπνία
Αν κάποιο στρεσογόνο γεγονός δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε, τότε εμπιστευόμαστε τις καταπραϋντικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Ρίχνουμε 25 γραμμάρια βασιλικού σε 500 ml νερό και αφήνουμε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς και πίνουμε 3-4 φλιτζάνια την ημέρα.

Μέλι...Για την τριχόπτωση
Αν τα μαλλιά μας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορούμε να τα βοηθήσουμε και να τα δυναμώσουμε ακολουθώντας ένα γιατροσόφι με βάση το μέλι. Διαλύουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ μέλι σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Λουζόμαστε κανονικά με το συνηθισμένο μας σαμπουάν, ξεβγάζουμε και στεγνώνουμε τα μαλλιά μας ελαφρά με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε πάνω το διάλυμα μελιού και το αφήνουμε 15 λεπτά. Τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες του μελιού θα περάσουν στο βολβό της τρίχας δυναμώνοντας τα μαλλιά μας. Έπειτα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Κάνουμε αυτή την διαδικασία μετά από κάθε λούσιμο.

Κρεμμύδι...Για την γρίπη
Αν νιώθουμε την γρίπη να μας πλησιάζει απειλητικά, ακολουθούμε την συμβουλή των γιαγιάδων μας, την οποία πρότειναν στους αναγνώστες τους οι Times στο LA, κόβουμε ένα ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε στο κομοδίνο μας πριν πάμε για ύπνο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το κρεμμύδι λειτουργεί σαν μαγνήτης μικροβίων, καθαρίζοντας έτσι τον περιβάλλοντα χώρο.

Δεντρολίβανο...Για το φούσκωμα
Για να απαλλαγούμε από το αίσθημα βάρους και δυσφορίας στο στομάχι, ρίχνουμε σε βραστό νερό 50 γραμμάρια δεντρολίβανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Πίνουμε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα μετά από κάθε γεύμα. Χάρη στις χωνευτικές και σπασμολυτικές ιδιότητες, το δεντρολίβανο θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων.

Πηγή:vita τεύχος 206, photo by: http://www.ygeia6.gr



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook