Γιουβαρλακια!!!

05:37


Υλικά:
3/4 kg μοσχαρίσιο κιμά
1/3 κούπας ρύζι γλασέ
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
αλατοπίπερο
1 ασπράδι αυγού (κρατάμε τον κρόκο για το αυγολέμονο)
30 gr φρέσκο βούτυρο
1 κύβο λαχανικών
Αυγολέμονο:
2-3 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο ξινό το προτιμάτε)
1 αυγό + τον κρόκο που κρατήσατε

Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα γιουβαρλάκια. Ρίχνουμε βραστό νερό όπου έχουμε διαλύσει τον κύβο σιγά σιγά από το πλάι για να μην διαλύσουμε τα κεφτεδάκια μας. Αφού σκεπάσουμε τα γιουβαρλάκια μέχρι πάνω με το νερό τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Προσέξτε δεν αφήνουμε να φύγει όλα το νερό γιαυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε, πρέπει πάντα να υπάρχει ζουμάκι στην κατσαρόλα.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε καλά τα αυγά με το λεμόνι σε ένα μπόλ. Έπειτα ρίχνουμε προσεχτικά με μία κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς τον ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Αφού έρθει στην ίδια θερμοκρασία το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακινούμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πρόκειται για ένα φαγητό που τρώγεται ζεστό και είναι super για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το αυγολέμονο μπορείτε να το παραλείψετε βάζοντας λίγο πριν τελειώσει το φαγητό τον χυμό λεμονιού στη κατσαρόλα...@PanDora

You Might Also Like

2 comments

  1. Τέλειο φαγητό και φωτογραφία!

    ReplyDelete
  2. ευχαριστωωωωωωωωω :-)

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook