Παραδοσιακο κοκκινιστο κοτοπουλο!

01:35


Υλικά:
1 kg κοτόπουλο σε κομμάτια 
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 μπαχάρια
2 μοσχοκάρφια
αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνης
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω. Αφού το τσιγαρίσουμε καλά και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε τα ντοματίνια, το ζωμό, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.  Χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κομμάτια κοτόπουλου. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα. 

Ένα παραδοσιακά κυριακάτικο φαγητό. Συνοδεύεται ιδανικά με χοντρό μακαρόνι και πικάντικο τυρί ή ξινομυζήθρα. Ο πολτός ντομάτας ή αλλιώς η πάστα ντομάτας βοηθάει την σάλτσα να δέσει και να σταθεί τέλεια πάνω από το μακαρόνι. Μαγειρέψτε το και απολαύστε ένα κυριακάτικο μεσημεριανό φαγητό που θα τρελάνει όλη την οικογένεια...@PanDora



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook