Κουραμπιεδες

02:49


Υλικά:
250 gr Bιτάμ με Βούτυρο
1/2 κούπα άχνη
1 κούπα αμύγδαλο ωμό ψιλοκομμένο
5 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά με την βανίλια και το αλάτι. Αφού γίνει η ζύμη λεία ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Αφήνουμε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο. Έπειτα στο πάγκο μας ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1.5 εκατοστό και κόβουμε με κούπ πάτ τα επιθυμητά σχέδια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το σχήμα. Περιμένουμε να κρυώσουν καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 


Οι κουραμπιέδες, όπως και τα μελομακάρονα, είναι Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Παραδοσιακά φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα και τους κουραμπιέδες για την Πρωτοχρονιά. 
Συμβολίζουν την αφθονία, την αγνότητα και την καλοτυχία. Φτιάξτε τους λοιπόν στο σπίτι να μυρίσουν γιορτές και να μας φέρουν γούρι για το νέο έτος. Καλές γιορτές σε όλους...@PanDora








You Might Also Like

2 comments

  1. Beautiful photos and very delicious Kourampiedes!! Happy New Year my dear and favorite blogger! All the BEST for 2016!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. All the best to you my dear friend!Happy New Year full of health and Joy!

      Delete

Popular Posts

Like us on Facebook