Τροφες με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ θερμιδες!

01:19



Όλες οι τροφές έχουν θερμίδες. Υπάρχουν όμως κάποιες που βοηθούν τόσο πολύ στις καύσεις με αποτέλεσμα να καταλήγουν να έχουν αρνητικές θερμίδες. Στη λίστα των τροφών «μηδενικών θερμίδων», όπως ονομάζονται, περιλαμβάνονται λαχανικά, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά. 

Πώς λειτουργεί:
Για παράδειγμα 100 γραμμάρια μπρόκολο περιέχουν 25 θερμίδες. Η διαδικασία της πέψης γι'αυτό το κομμάτι μπρόκολο απαιτεί την καύση 80 θερμίδων. Έτσι καίμε επιπλέον 55 θερμίδες περισσότερο απ' ότι καταναλώνουμε. Εντάσσοντας στη διατροφή μας τροφές μηδενικών θερμίδων βοηθάμε στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στη καύση λίπους. 

Τροφές αρνητικών θερμίδων:
Λαχανικά: Μελιτζάνα, σκόρδο, κρεμμύδι, αγκινάρα, χόρτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρια, λάχανο, καρότο, σέλινο, καλαμπόκι, αγγούρι, φασολάκια, μανιτάρια, μαρούλι, πράσο, πιπεριές, μπιζέλι, κολοκύθι, σπανάκι, σπαράγγι και ντομάτες.
Φρούτα: Ακτινίδιο, ανανάς, αχλάδι, βερίκοκο, γκρέιπφρουτ, δαμάσκηνο, καρπούζι, πεπόνι, κεράσι, φράουλες, κυδώνι, λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι, μάνγκο, παπάγια, μήλο, ροδάκινο, ρόδι, σταφύλι και σύκο.
Ψάρια & θαλασσινά: Μπακαλιάρος, γατόψαρο, πέστροφα, τόνος, λαβράκι, μύδια, στρείδια, γαρίδες, καραβίδες, καβούρια και αστακός.

Η δίαιτα των αρνητικών θερμίδων
Με αυτή την δίαιτα είναι δυνατό να χάσουμε 6 kg σε 7 ημέρες. Βασική προϋπόθεση είναι να καταναλώνουμε μόνο λαχανικά και φρούτα αρνητικών θερμίδων χωρίς περιορισμό στην ποσότητα. Εναλλακτικά, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά μηδενικών θερμίδων και επιπλέον 200 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη μπορεί να προσλαμβάνεται από την ομάδα ψαριών και θαλασσινών ή από γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών. 

Οι κανόνες της δίαιτας:
Πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών την ημέρα. Ο τρόπος μαγειρέματος των τροφών είναι πολύ βασικός παράγοντας. Τα φαγητά μας θα πρέπει να είναι ψητά, βραστά, στον ατμό ή ωμά με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Συνιστάται η κατανάλωση κανέλας, τζίντζερ και τσίλι που βοηθάνε στη καύση λίπους. Δεν παραλείπουμε γεύματα ακόμη και αν δεν πεινάμε για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση. Ζυγιζόμαστε μια φορά την εβδομάδα το πρωί με άδειο στομάχι. Και τέλος, συνδυάζουμε την δίαιτα μας με καθημερινή άσκηση 30 λεπτών.
(Η δίαιτα απευθύνεται σε ενήλικα υγιεί άτομα.)

Πηγή: www.iefimerida.gr / www.enter2life.gr photo by: www.beautifullife.com






You Might Also Like

2 comments

Popular Posts

Like us on Facebook